2013. szeptember 13., péntek

Öt perc Simon Máriával



Marcsit azt gondolom nem szükséges újfent bemutatni. Az elmúlt hetekben megismerte már az ország és tudja jól, hogy Ő az a szombathelyi lány, aki hazánkat képviselhette Ausztráliában egy fehérneműverseny döntőjében. Annak ellenére, hogy hirtelen, szinte egyik pillanatról a másikra lépett a világhírnév útjára, még mindig ugyanolyan szerény és kedves, mintha két óra között az egyetemen futnánk épp össze.
Nem térítette rossz irányba a változás szele, hiszen interjúnkra is igent mondott. Köszönhető ez talán annak, hogy nemrégiben együtt kezdtünk és fejeztünk be a NYME BTK-n egy szakot. Igaz, Ő más elágazáson tanult. Bevallom őszintén, akkoriban még nem is sejtettem, hogy ilyen tervei vannak és, hogy ilyen hamar valóra is váltja álmát azaz, hogy topmodell lehessen. Mi csak a vadító és cseppet sem hétköznapi képeket láttuk a Facebookon, míg a suliban egy egyszerű, mosolygós lány köszönt nekünk vissza minden áldott nap. Aztán mondhatni varázsütésre jött a hír: Marcsi megy Ausztráliába! Ezen a ponton azt hiszem mindenki álla leesett.


Bebizonyosodott, hogy a tűsarkakon tündöklő lány a magabiztosság szobra – ami a siker kulcsa is egyben -, és, hogy a magyar lányok még mindig a legszebbek. Marcsi azt mondja, hogy az eredménye nem változtatott a személyiségén, hiszen Ő még mindig ugyanaz a lány, aki minden szereplése előtt izgul. Tizenhat éves kora óta modellkedik, azonban már egészen kiskorában eldöntötte, hogy Ő bizony „tokmodel” lesz. Akkoriban még a Top modell leszek című sorozatok nézésével ki is merült a dolog, de az érdeklődés nem lankadt, épp ellenkezőleg, az évek során óriásira duzzadt.

De milyen út is vezetett Ausztráliába? Hogyan is vette kezdetét a tündérmese? A szombathelyi szépség még januárban döntött úgy, hogy jelentkezik egy budapesti fitnesz versenyre (Miss Fitt). Ezen a versenyen kicsit fittebb, sportosabb lányokat kerestek, tehát ideális terepnek bizonyult Marcsi számára. Második helyezést ért el. Még itt javasolták neki, hogy tegyen próbát egy hivatásosabb versenyen, azaz jelentkezzen az International Lingerine Model Search Hungary modellkereső versenyére. Mivel Marcsi elég vékony és magas, úgy gondolta, nincs mit veszítenie. Milyen jól is tette, hogy adott magának egy esélyt! Ez már kicsit keményebb diónak bizonyult, hiszen több mint 100 jelentkező között kellett a legjobbnak lennie. Azzal, hogy az ILMS koronája az Ő fejére került, megnyerte a Victoria’s Secret magyarországi versenyének fordulóját is. Innen már egyenes út vezetett Ausztráliába.


A kemény felkészülés és edzés mellett jutott idő a szórakozásra, pihenésre is Ausztráliában. Az egy hetes kint tartózkodása alatt Marcsi ausztrál állatkertben is járt, ahol koalát simogattak, etettek és fotózkodtak is vele természetesen. Mindezek mellett zajlottak a próbák is. Itt már csak 22 lány közül választott a zsűri, a három körös verseny során farmer és egyen top összeállításban, koktélruhában valamint fehérneműben mutatták meg bájaikat a szépségek. A nyolctagú zsűri –élén a tavalyi győztessel – végül Marcsit ítélte a második legszebbnek a rendkívül erős mezőnyből. „A versenyről és a versenytársaimról is egyaránt pozitív a véleményem”- teszi hozzá. „Az i-re természetesen az teszi fel a pontot, hogy második helyezést hoztam el a versenyről. Ezután hirtelen nagyon felkapott lett a nevem, ami miatt rengeteg média keres fel mind a mai napig. Ennek én nagyon örülök, bár még nem szoktam meg ezt a nagy felhajtást. Igyekszem kitanulni. „


Az eredmény önmagáért beszél, azonban ezt hónapokon át tartó erőnléti edzések és szigorú diéta előzte meg. Edzőjével, Mazaga Lászlóval hetente ötször edz és tudatosan táplálkozik. Az étrendjéből teljesen kivonta a szénhidrátot. Marcsi minden lányhoz hasonlóan édesszájú, a diéta azonban nem tűri meg, ezért rengeteg mindenről le kell mondania. November végén indul Miamiba, egy bikini modell versenyre, a Water Babies-re, ahová az ausztrál verseny miatt automatikusan jelölve lett. Ezért folytatja, amit elkezdett, még nagyobb akarattal, mint előtte. Reméljük, a kitartó munkának ismét beérik a gyümölcse. 

Bár nem Ő nyerte meg az ausztrál versenyt nem kesereg, hiszen a Water Babies mellett Magyarországon is akad bőven munkája. Mivel most fejezte be az egyetemet, bőven van ideje saját fitnessruha márkájának - ami az Upss by Maria Simon nevet kapta – tervezésére, ami a szeptember 29-ei Fitbalance rendezvényen fog debütálni. Marcsi a Mr. Big fehérnemű márka törzsvásárlója volt, a verseny után azonban országszerte Ő lett az arcuk. Ez szintén rengeteg elfoglaltsággal jár. A verseny magyarországi hozadéka még, hogy minden hivatalos megjelenésére hajat és sminket is kap. Az élete, ahogy Ő mondja „pörgősebb lett” és teljesen megváltozott a verseny óta, azonban igyekszik mindenből kihozni a legjobbat és minél több lehetőséget megragadni. Beindult a hivatalos Facebook oldala is, ahol bárki nyomon követheti a gyönyörű Marcsi mindennapjait. 

Nemrégiben tért vissza Horvátországból, ahol a verseny utáni kikapcsolódása mellett természetesen készültek képek a Mr. Big, illetve ruhamárkája, az Upps by Maria Simon számára is. Marcsi szárnyal és talán boldogabb, mint valaha. Kitartó és elszánt, a jövőben sem kíván a modellkedéstől elszakadni. Jövőbeni tervei között is szerepel, hogy a modellszakmában elismert legyen. Annak ellenére, hogy jelenleg övé a világ második legjobb teste, tervei között szerepel, hogy visszaül az iskolapadba, mégpedig azért, hogy médiát és nyelveket tanulhasson. Hiszen a szépség nem minden, fejben is toppon kell lenni.

B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése