2013. június 26., szerda

Ha vakáció, akkor nyaralás… pt.2.



Tippek utazás előtt:
·         Nézelődjünk a fapados légitársaságok honlapján, hátha vannak akciós utak. A jegyek hétköznap általában sokkal olcsóbbak, mint hétvégén, így célszerű akkorra időzíteni az utazást.
·         Ha csak pár napra utazunk, érdemes csak kézipoggyászt vinni, amelyet felvihetünk magunkkal a repülőre.
·         Tájékozódjunk az ország szokásairól, kultúrájáról, a védőoltásokról, amelyet meg kell kapnunk mielőtt elutazunk.
·         Rendelkezzünk útlevéllel, EU-n belül EU-s TAJ –kártyával, érvényes személyi igazolvánnyal, az országban használható valutával.
·         Mindig érkezzünk meg 1-2 órával a repülőtérre az indulás előtt.


Második választottunk az Ión-tenger csodája, Zakynthos lett. Ez a ’település’ – ha mondhatjuk így – egy kis szigeten található a tengerben, Görögország mellett, s így görög területnek is számít. 
 
Az enyhe mediterrán éghajlatú tájról származik: az olívabogyó, a mazsola, a szőlő és a citrusfélék. A Zante ribizli őshonos a szigeten (szerk.- egy kis édes mag nélküli szőlőféle).

A leghíresebb látnivaló a szigeten, a Navagio strand, amely egy öböl a délnyugati parton, melyet magas sziklák különítenek el a sziget többi részétől – ezért csak hajóval közelíthető meg.

Az északi és keleti partokon számos homokos tengerpart található. Legtöbbjük turistákkal van tele a nyári hónapokban. A legnagyobb üdülőhely a Laganas, amely körülbelül 10 km szélességben húzódik a tenger mellett.

A nevezetességre vágyók is megtalálják az őket vonzó látnivalókat a kirándulások során. A gyönyörű Zakynthos város kanyargós, szűk utcáival, tágas, fenséges tereivel várja az oda látogatókat. Barátságos, teraszos kávézók hívogatnak egy jó frappé vagy egy finom fagylalt elfogyasztására.

A legjobb ajánlatot ezúttal is a www.hurranyaralunk.hu oldalon találtuk, hiszen július és augusztus hónapokban 50-60 ezer Ft között mozognak az árak 8 nap és 7 éjszaka, valamint repülős utazás esetében. Ez az ár magába foglalja még a szállást; de ezen felül fedeznünk kell még a reptéri illetéket és biztonsági díjat, utasbiztosítást, útlemondási biztosítást, foglalási díjat, és a transzfert.
De még így is nagyon jól állunk, hiszen ha ketten megyünk, akkor is 200.000 Ft-ból bőven ki tudunk jönni még úgy is, hogy mi fizetjük az étkezést is.

A szállásunk pedig két fős, kis stúdiólakásban lenne, amely a képen nagyon szépen néz ki. Bár tudhatjuk, hogy a látszat, néha csal.

N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése